Čtvrtek, 2 května, 2024

svobodné příspěvkové medium

Přispět

je to jen na nás! bez vlivu, bez reklam

O nás

Zpravodajský web BezPressu.news vznikl jako svobodné médium, nezávislé na dotacích jakékoliv politické strany, organizace či jiné instituce. Zaměřujeme se na zprávy a komentáře ze světa, ale z převážné většiny na mapování vývoje a událostí z USA, které jsou, dle našeho názoru, v této době stěžejní.

Web vznikl a běží samofinancováním, ale uvítáme jakýkoliv váš příspěvek na podporu provozu stránek, tvorbu překladů videí, článků a sbírání informací, které vyžadují čas a finanční zdroje.

Za jakoukoliv částku Vám předem děkujeme.

Šéfredaktorka a zakladatelka projektu Daniela a adminka Anys.

Bez cenzury

Přestože v Základní listině práv a svobod České republiky stojí: „Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny. Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu“, žijeme v časech, kdy cenzura nabrala monstrózních rozměrů.

     Záměrem redakce je přinášet našim čtenářům necenzurované zprávy, které mnohdy stojí na druhé straně oficiálně propagovaného narativu. 

Bez propagandy

Propaganda je vnímána jako rozšiřování názorů a informací za účelem vyvolání anebo zesílení určitých postojů nebo jednání mas ovládaných skupinou, která dané mase vládne pomocí ideologie. Propaganda je nejčastěji systematické vytváření společenského ne/vědomí za účelem ovládání pod/vědomí davů pomocí prezentování systematicky uspořádaných, idejí (ideologie), teorií, názorů a doktrín.

     I v tomto bodu, ve smyslu výše uvedené definice, je cílem redakce nechat zaznít (ať už v článcích nebo ve videích) takové názory, které se opět neslučují s narativem předkládaným veřejnosti médii hlavního proudu.

Bez mainstreamu

Mainstream (hlavní proud) je soubor myšlenek a postojů, které reprezentují či jsou konformní s názory, hodnotami, vkusem apod. většiny ve společnosti

     Přínášíme našim čtenářům vedlejší informační proud ke srovnání a laskavému posouzení. Dlouhodobým pozorováním naše redakce dospěla k závěru, že mainstreamová média jako taková selhávají v globálním měřítku a zveřejňují polopravdy, které jsou překrouceny tak, aby vyhovovaly veřejně vytyčenému narativu právě těch orgánů, které je financují prostřednictvím poplatků za reklamu, darů, či dotací.

Bez reklamy

Nerozhodovali jsme se dlouho a zvolili jsme prostředí webu oproštěné od „otravných a často i nevhodných reklam“, které jen hyzdí vzhled stránky, ruší při čtení a většinou nikoho nezajímají. Věříme, že i s vaší podporou budeme dlouhodobě schopni web spravovat a rozvíjet i bez nich.

Bez bariér

Naše redakce přináší s velikou radostí službu tlumočení do znakového jazyka ve spoluprácí s Mgr. Karlem Redlichem, DiS. Ano, videa jsou opatřena titulky, ale uvědomujeme si, že ve znakovém jazyce budou videa pro mnohé neslyšící diváky srozumitelnější.

Veškeré články/videa obsažené na našich webových stránkách jsou pouze názory. Informace pocházejí z veřejných informací, zpravodajských článků a sociálních médií. Redakce neodpovídá za obsah článků i diskuzí, které ne vždy odpovídají stanovisku redakce.

Newsletter BezPressu.news

Přihlašte se k odběru a každý týden Vám do schránky přiletí porce vybraných příspěvků.

Nespamujeme! Přečtěte si naše Zásady ochrany osobních údajů pro více informací.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist